U Sinju održana škola animatora Franjevačke mladeži

By (c)Miljenko Vrabec, Hrvatska kapucinska provincija

 U organizaciji Splitsko-dubrovačkog područnog vijeća na temu "Gospodin mi je dao braću" u Sinju je održana škola animatora za Frame Splitsko-dubrovačkog i Zadarskog-šibenskog područnog bratstva od 14. do 16. siječnja 2011. godine. U toj školi animatora sudjelovali su framaši iz slijedećih mjesnih bratstava: Drniš, Imotski, Knin, Metković, Podbablje, Proložac, Runovići, Sinj, Split - Gospa od Pojišana, Split - Gospa od Zdravlja, Split - Sv. Obitelj, Šibenik - Meterize, Šibenik - Šubićevac, Šibenik - Varoš, Vinjani i Vrgorac. Uz framaše cijelo vrijeme bili su i duhovni asistenti fra Damir Ćiro Čikara, fra Miljenko Vrabec i fra Frano Doljanin. Od članova Frame Gospe od Pojišana sudjelovali su framaši Krešimir Ruić i Nikola Occidentale.

Na počeku sve prisutne kratko su pozdravili Ana Mikulić, područna predsjednica, fra Tino Labrović, duhovni asistent mjesnog bratstva Sinj, i fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent.

Početak škole animatora započeo je u petak, 14. siječnja u 17.00 sati, pokorničkim bogoslužjem, prigodom za osobnu ispovijed te euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Miljenko Vrabec, župnik Gospe od Pojišana i područni duhovni asistent. Nakon večere bilo je predstavljanje sudionika i druženje s članovima Frame Sinj.

U subotu, 15. siječnja, nakon molitve Jutarnje i pozdrava gvardijana fra Bože Vulete, na temu "Služba animatora" predavanje je održala Perina Granić, područna voditeljica formacije. Na istu temu bio je i rad po skupinama. Prijepodnevni dio programa završio je razgledavanjem samostanskog muzeja koji nam je pokazao fra Mirko Marić. Za nas framaše bio je poseban doživljaj molitva krunice i euharistijsko slavlje na Gradu.

Poseban doživljaj za framaše bio je odlazak na Sinjsku tvrđavu te molitva krunice i euharistijsko slavlje. Fra Nikica Ajdučić ukratko je protumačio framašima povezanost Sinjske tvrđave i svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske. Nakon povratka s tvrđave uslijedilo je predavanje na temu "Tijek susreta", rad po skupinama i plenum. Večer je završila framaškom zabavom.

U nedjelju, 16. siječnja, nakon molitve Jutarnje i doručka uslijedio je Lectio divina te sudjelovanje na župskoj misi. Na kraju programa, prije završenog plenuma, bio je sastanak voditelja formacije. Kao framaši zahvaljujemo gvardijanu i svim fratrima na gostoprimstvu i svim dobročinstvima koja su iskazali kroz ove dane.

Pogledajte ostatak galerije fotografija... 
(posredstvom http://www.franjevci-split.hr)

No Comment

Objavi komentar