FRAMA GRADA SPLITA obilježila dan borbe protiv siromaštva jedinstvenom akcijom

By (c)Miljenko Vrabec, Hrvatska kapucinska provincija

17. listopada u svijetu se obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Povodom sve više rastućeg broja siromašnih, potrebitih i beskučnika u našem gradu Splitu, svijest građana na ovaj sve više aktualni problem grada željela je probuditi Franjevačka mladež grada Splita (Frama Gospe od Zdravlja, Gospe od Pojišana i Sv. Obitelji) organiziravši jedinstvenu akciju.

Akcija se održala u subotu, 17. 10. 2009. na vrhu Marmontove ulice, u vremenu od 08,00 do 22,00 sata. Kroz to vrijeme splitski Framaši na lijepo uređenom štandu razgovarali su s prolaznicima o problemu siromaštva, dijelili letke i časopis "Ulične svjetiljke" koji se bavi problemima beskučnika, te prikupljali pomoć u hrani za potrebe Caritasove javne kuhinje i siromašnih obitelji u našem gradu.

Iako je akcija u ranim jutarnjim satima započela sramežljivo, do večernjih sati pretvorila se u pravo oduševljenje organizatora ali i građana koji su dolazili na štand i donirali prehrambene proizvode. Za akciju su se zainteresirali i mediji, u programu Hrvatskog radija Split, Radio Dalmacije i KLM-a išli su razgovori uživo! Epilog akcije je slijedeći: Skupilo se 98kg brašna, 63L jestivog ulja, 58kg šećera, 10kg soli, 13L mlijeka, 52kg tjestenine, 10kg krupice (pure), sokova, sirupa, šampona, sapuna, keksi, kolača i ostalih namirnica, sve to skupa u vrijednosti oko 3000kn, te 1900kn novčanih doprinosa! Namirnice smo darovali Caritasu za pučku kuhinju, a novčana sredstva će biti darovana najpotrebnijima kako je najavljivano.

Zahvaljuejmo svim građanima koji su svojim nesebičnim darivanjem sudjelovali u ovoj akciji i doprinjeli da ona uspije. Naučili smo tako zajedno boriti se protiv siromaštva, jer kada se dariva i pravedno dijeli nitko ne može biti siromašan! Neka Vas sve blagoslovi i čuva dobri Bog!

No Comment

Objavi komentar